Hvordan sikrer du som seniore bedst dit hjem mod hjemmerøveri?

sikre-dit-hjem-mod-hjemmeroeveri

En relativ stor andel danske seniorer frygter at blive udsat for hjemmerøveri. Derfor vil der i dette blog indslag blive stillet skarpt på, hvad man som ældre kan gøre for at mindre riskioen for at ende i den ubehagelig situation. 

Praktiske tiltag

Når det kommer til de praktiske tiltag, er der en del ting du kan gøre. Hos billigsikring.dk kan du blandt andre ting finde låse, der sikrer dine vinduer mod indbrud. Eksempelvis en lås 1680 fra Ruko. Låsen låses ved et let tryk på cylinderen uden brug af nøgle og kan derefter kun åbnes med nøgle. På samme side findes der låse, der kan sikre både din yderdør og terrassedør imod indbrudstyve. Her finder du forskellige mærker og varianter, der passer bedst til lige netop din dør.

Udover ekstralåse på døre og vinduer, kan et deponeringsskab være en mulighed. På den måde undgår du at tyven løber med dine allerdyrbareste ejendomme. Det er nemlig meget usandsynligt at en indbrudstyv formår at åbne deponeringsskabet, eller for den sags skyld at tage det med sig. Derfor kan et sådan skab udgøre en ekstra sikring i tilfælde af, at du er så uheldig at blive udsat for et hjemmerøveri.

Nabohjælp – hvordan kan I hjælpe hinanden?

Udover de ovenfornævnte ‘redskaber’ kan man komme langt med nabohjælp. Som ældre kan det være en rar hjælp, at en nabo kommer forbi og sikrer sig, at alt er som det skal være, et par gange om ugen. Skulle man som ældre være så uheldig at blive udsat for et hjemmerøveri, kan det være at det ikke kun er dit hjem, men også dig selv, der har lidt overlast. Således ligger du måske hjælpeløs på gulvet og kan hverken tilkalde hjælp eller ringe til familie og venner.

Måske har du en nabo, der er så venlig at hjælpe dig med dit skrald, så en udendørs skraldespand ikke står og er ved at sprænges. Dette øger risikoen for et hjemmerøveri, da en indbrudstyv måske netop vælger din bolig, fordi de tror der ikke er nogen hjemme. Din nabo vil måske også være villig til at gå en runde om dit hus en gang eller to om dagen, så det ikke virker som om huset står tomt.