Godt selskab kræver god kaffe

kaffe hyggeDet er en uskreven regel, men i Danmark vil de fleste sætte et lighedstegn mellem kaffe og hygge. Vi er så heldige at have ordet “hygge”, der kan beskrive en dejlig situation, på en måde andre sprog ikke kan. Kaffe er noget der bringer os sammen, uanset andledning, og til tider, skaber det andledningen til at mødes i sociale arrangementer. 

En typisk invitation til sociale arrangementer, om det er venner, nye bekendtskaber eller familie, lyder oftest på “en kop kaffe”. Det er dermed en stor del af vores hverdag, og derfor kan vi også stille høje krav til dens kvalitet. Som en del af den ældre generation, er der kommet mange nye kaffe muligheder. Alt fra instant-kaffe, til kapsler der producere al indhold fra kaffe til skum på toppen.

Gammel kendinge er godt, nyt kan være revolutionerende, men vaner er svære at ændre. Efter at være vandt til noget i over 40 år, kan det tænkes at vaner bliver indgroede. Hvis det stadig smager godt, er der ingen skade, men hvad nu hvis, at man kan opdage nye muligheder, og endda nye favoritter?

En kop i fællesskab

Mange ældre/ senior centre landet over, har gode rammer for at samles, og nyde godt af hinandens selskab i løbet af dagen. Her er der dagligt adgang til kaffemaskiner, der kan give lige præcis den smag og type kaffe, der ønskes. Det kan være man fortrækker let og hurtig kaffe, og dermed har øje for instant kaffe eller kapsler. Er man mere til frisk brygget kaffe, tager det måske 5 min ekstra, men det er ventetiden værd.

Gennem tiden, er der kommet mange genre af kaffe, og mange delte meninger om, hvilke der er bedst. Eftersom ingen er ens, mange skifter smag, og mange kan lide alt er som det plejer, kan de fleste behov opfyldes i en enkelt kaffemaskine, hvis man har kapsler. Der er også meget fokus på hvor transportabel det hele er blevet. Mange seniorer er svært gående, og dermed kan det være mest praktisk, at have en lille maskine, der kan stå på bordet, og give forsyninger til alle.

Det er ikke kun på grund af dårlig gang dette er en ide, det kan også være med til at bevare stemningen. Det, at der hele tiden er en som forlader bordet, kan gøre man misser pointer i en samtale. Det kan også være det er en kreativ gruppe, og at man dermed bliver tvunget til at stoppe sit forhenværende, for at fylde koppen. Vi elsker alle hygge, og vi nyder det sociale. Vi har altid inkorporeret kaffe som en del af vores selskab, og nu kan den blive det, uden at afbryde vores samtaler.