En gammel hund kan lære nye tricks

efteruddannelserOg dette gælder også for mennesker, det er aldrig for sent at lære nyt. Det, at kunne blive ved med at lærer, styrker ikke bare vores hjerne, men gør os også mere attraktive. Det kan enten være på arbejdsmarked, eller efterfølgende, som underviser på aftenskoler. Her trækkes der mest på erfaring, og eleverne er motiverede, unge som gamle.

Det at tage en efteruddannelse når man bliver senior, er i manges tilfælde en stor glæde. En ting er at det er bevist, at ved at holde hjernen igang, holder man alzheimers for døren. Noget andet er, at det bringer glæde ved en social aktivitet, og ved at kunne videregive viden. Det at føle man et til nytte, kan give mange en livsglæde der ellers går tabt med alderen.

Ikke at sige, at hvis man ikke efteruddanner sig, så mister man livsglæden. For mange går livet i stå. Det kan være af flere årsager, det kan være svært at finde noget nyt efter et 8-16 job 5 dage om ugen. Det kan også være kroppen er hårdt ramt af alderen, og dermed skal man til at finde hjælp for at kunne gøre ting, eller bare en general mangel på motivation.

Vi vil være nyttige

Mennesket er et flokdyr, og dermed fungere vi generelt bare bedre i større grupper. Når vi bliver sendt på pension, afskæres vi fra de daglige rutiner, og fra de mennesker vi til dagligt interagere med. Det er for mange en stor omvæltning, og man betragter sig ikke altid som være så gammel igen. Og da slet ikke til at besøge et seniorcenter.

Seniorcentrene har dog en masse at tilbyde. Ikke bare fordi man samles og hygge snakker imens man laver kreativt arbejde. Hos mange af centrene har de også fokus på EDB, sundhed og træning. Nogle steder endda elektronisk underholdning som fx. Wii og laver tuneringer.

Dette giver et stærkt sammenhold, og det gør det også muligt at hjælpe og bruge hinanden. Det kan være ham der hurtigt lærte word kan vise det til en anden, og derimod kan den anden motivere ham til at gå med i træningslokalet. Her har vi altså det bedste fra begge verdener, og et sammenhold der giver motivation.

Vi skal derfor ikke lade os stoppe, vi skal ikke nøjes, og vi skal slet ikke lade vores alder bestemme hvad vi kan og ikke kan. Det er op til os selv at gøre de gyldne år gyldne, og ikke bare sætte os på en stol i hjemmet og gemme os fra omverdenen.