Dårligt helbred kommer med alderen

fugtJo ældre vi bliver, jo mere skal vi også til at passe ekstra godt på os selv. Lige meget hvor sejlivede vi har været igennem livet, så vil vores krop ganske enkelt have sværere ved at reparere sig selv. Heldigvis er der flere ting vi selv kan gøre for at hjælpe os på vej. Om ikke andet, kan vi forberede os selv på et meget tidligt stadie.

Forberedelse er faktisk noget af det vigtigste vi kan gøre her i livet, uanset situationen. Det kan være alt fra at skulle forberede ferie, en præsentation på arbejdet til at fremtidssikre sig selv. Noget mange af os gerne vil, er at sørge for den næste generation har de bedst mulige forhold, til at komme godt frem i livet, uden for mange unødvendige kvaler.

Der er så også altid delte meninger om hvad det er, som der hjælper. Den yngre generation ser helst at der bliver efterladt en stor kontant arv. Hvorimod den ældre generation gerne vil have lov til at bruge deres penge på dem selv, og derimod efterlade mere langtidsholdbare goder. Det kan være i form af bolig eller lignende.

Boliger skal vedligeholdes

Der var engang, hvor der blev bygget med materialer som ikke altid var helt gennemtestet. Det har ledt til at mange boliger nu lider under angreb der kan være sundhedsskadelige. Derudover har man dengang heller ikke kendt faren ved fugt og de skader det giver, og derfor har der ikke været isoleret ordenligt.

Så bor man som ældre i en fornuftig bolig, med en god placering, hvorfor så ikke nedarve denne, da både leje og ligende er lav. På denne måde kan man efterlade en langtidsholdbar arv, og for at øge ens egen livskvalitet og sikre den nye generation, kan man renovere gamle skader. Kældre er hårdt ramt, men det er der råd for.

Der findes steder som www.fjern-fugt.dk, hvor de har specialiseret sig i at fjerne fugt i hjemmet. Udover at fjerne al fugt, forebygges der mod ny samt gives en garanti, således at selv efter overtagelse, er de unge sikret en bolig i god stand. Det er jo mange flere generationer der kommer til at bo her, så hvorfor ikke efterlade det i god stand.

Ikke helt tilfredse unge

Kommer der lidt brok fra de unge, kan man enten bare lade dem surmule, eller prøve at forklare dem valget. Det kan for eksempel være ved, at vise hvor stor en udgift det ville blive for dem, hvis de selv kastede sig ud i reparationerne, skulle forsørge sig selv og stifte familie. I det lange løb vil de helt sikkert råbe tak, da de er blevet aflastet en hel del.