Få renere plejehjem med erhvervsrengøring

Du kender det sikkert godt. I hjørnerne ligger der nullermænd fra flere dage, vindueskarmene er støvede, og det samme er alle bordplader. Når man har sin egen bolig kan man tillade sig at nedjustere rengøringen, måske fordi man hellere vil lave noget andet, men hvis man bestyrer en institution, så kan man ikke tillade sig at spare – heller ikke på rengøringen. 

Tænk på de ældre

Når man har ansvaret for andre mennesker, kan man ikke tillade sig at gå på kompromis med noget. Ikke på kvaliteten af det sociale samvær, kvaliteten af maden eller kvaliteten af rengøringen. Erhvervsrengøringen bliver især vigtig, når man arbejder med mange mennesker i en institution, og især når det er den type institution, hvor andre mennesker tilbringer meget tid. Især institutioner som plejehjem bør gå meget op i erhvervsrengøring, da menneskene her bor i institutionen, og derfor tilbringer rigtig meget tid der. De sover, spiser og lever på institutionen, og det er derfor rigtig vigtigt, at der bliver gjort rigtig rent – også selvom de ikke selv kan gøre det.

Det er ikke bare for at være søde mod beboerne, at der skal gøres ordentlig rent. Ordentlig rengøring er rent faktisk nødvendigt, især på plejehjem, fordi plejehjemsbeboere ofte har et nedsat immunforsvar som følge af deres alder. Beboerne har altså nemt ved at blive syge som følge af beskidte og støvede omgivelser, og det er derfor op til dig som leder, at sørge for, at institutionen bliver gjort ordentlig ren.

På et plejehjem er det rigtig vigtigt, at man sørger for, at der altid er pinligt rent. Der skal støvsuges og vaskes gulv i hvert fald et par gange om ugen, mens vindueskarmene og bordene bør tørres af hver dag. Derudover bør sengetøjet skiftes mindst hveranden uge, beboernes tøj bør vaskes regelmæssigt og beboerne selv bør have mulighed for at blive badet, når de ønsker det. Der skal i det hele taget gøres ordentlig rent med jævne intervaller, så plejehjemmet hele tiden er et rart sted at være, og ingen bliver syge af at være der.

Èn ting er, at beboerne ikke længere kan bo alene i deres hjem, noget andet er, at tvinge dem til at bo i et tvivlsomt miljø – det bør ingen tvinges til, lige meget hvor gamle de er.