5 tips til bedre madlavning i dit køkken

Hvis du også har ramt et plateau med dine madlavningsevner, er det måske på tide at tage et kig på dit køkkenudstyr. Mange gange kan dit udstyr være en faktor i hvordan resultatet på din madlavning bliver. Vi har herunder samlet et par tips til, hvordan du kan sikre, at dit køkkenudstyr er i orden og at du bruger det korrekt. Disse tips er dog kun vejledende, da

Brug de rigtige pander og gryder

Mange tænker ikke så over hvilke gryder eller pander de bruger til de forskellige typer mad. Men det har faktisk en del at skulle have sagt. Steger du f.eks. wokblandinger og lignende i en stegepande fremfor en wok , mister du lidt af kanten på retten. En wok er beregnet til at klare høje temperaturer og pga. dens form, samler olien sig i bunden af den. Dermed undgår du at du brænder maden på, da man jo arbejder under meget høje temperaturer ved asiatisk madlavning.

Invester i el-produkter der gør opgaven nemmere

Hvis du stadig bruger håndkraft til diverse opgaver, er der også køkkenudstyr der kan hjælpe dig her. De fleste ved ikke, hvor mange smarte gadgets der findes til køkkenet. Alt fra stavblendere og foodprocessorer til sous vide maskiner. De kan alle hjælpe med at give dig den ekstra fordel, så du kan koncentrere dig om andre dele af madlavningen. Hvis tid er en betydelig ting for dig, så forkorter mange af disse el-produkter også tilberedningstiden på ingredienser.

Benyt de rigtige tekstiler til beskyttelse

Alt holde sig sikker i køkkenet er alfa og omega. Har du ikke styr på din sikkerhed, så sætter du ikke kun dig selv i fare, men også de gæster der skal spise din mad. Hvor mange gange har du ikke prøvet at bruge et viskestykke til at tage et fad ud af ovnen, blot for at konkludere at det ikke var tykt nok. Det koster et par minutter under hanen i køkkenvasken, med et par ømme fingre og et såret ego, over din dårlige beslutning.

Sørg for at vedligeholde dit køkkenudstyr

Med tiden, så bliver køkkenudstyret, ligesom alle andre ting, slidt af brug. Dette er især gældende for knive og andet udstyr, du bruger på et dagligt basis. Derfor kan det være en god ide at overveje at investere i keramiske knive, eller en god elektrisk sliber. Ligesom det er vigtigt at vaske og rense alt sit udstyr efter brug og ikke lade skidt og møg hænge på det.

Bestil dit køkkenudstyr fra en pålidelig udbyder

Er du ved et punkt, hvor du alligevel står og skal ud at købe nyt, så sørg for at finde en pålidelig udbyder inden for køkkenudstyr, der har gode anmeldelser. Dette er den bedste måde at sikre sig på at kvaliteten af deres varer er i top.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *