5 tips til en pænere have

Når pensionstiden har ramt, står man pludseligt med en masse ekstra tid i sin hverdag. Det er efterhånden kendt at pensionister, ynder at bruge tiden i haven. Mange gange, kan man på forhånd gætte sig til, hvilken type person der bor i ejendommen, ud fra deres have.

En velholdt flot have er ikke kun god til at høste komplimenter med. Den kan faktisk hjælpe på dit humør og generelt livsglæden. Selvom det ikke er videnskabeligt bevist, så siger mange pensionister, at de finder havearbejdet hyggeligt og beroligende.

Slå græsset 1 gang om ugen

Inden man er blevet pensioneret og har fået mere tid på hænderne, slog man måske græsset 1 gang hver anden eller tredje uge. Du kan dog roligt gøre det helt op til 1 gang om ugen, hvis du har en plæne der vokser hurtigt. Det virker måske voldsomt, men der skal ikke mere end en enkelt uge til at få plænen til at virke ujævn.

Ud over at fjerne ujævnheder, så giver du også luft til det nye græs der er ved at vokse. Så alt i alt vil du ende med en sundere græsplæne og dermed en pænere have.

Beskær døde planter og blomster

Hvis planterne er begyndt at visne, alt efter årstiden, eller blomsterne ser triste ud, så kan det være en ide at klippe dem til. Døde grene og dele af beplantningen der er rådden, suger stadig næring ud af resten af planten. Du bør derfor hive fat i din beskæresaks til haven og så sørge for at klippe døde dele af planterne af, så de andre kan ånde.

Giv terrassen en gang fliserens

Alger og andet skidt, har det med at vokse på terrassen i hastigt tempo, alt efter klimaet. Det kan gå hen og blive et stort problem, hvis man ikke får håndteret det. Her kan det være en rigtig god ide, at benytte fliserens. Med fliserens fjerner og forebygger du både mod alger og plamager.

Hvis du ikke selv er i stand til at klare opgaven, kan du med fordel også tage fat i et firma der specialiserer sig i at arbejde med fliserens. Derved sikrer du dig, at opgaven bliver løst til punkt og prikke, uden risiko for fejl. Firmaer i branchen, har som regel også garanti på deres arbejde.

Klip hækken grundigt

Hækken er en af de ting, som de fleste prøver at undgå. Mange gruer ved tanken om at skulle klippe den, specielt dem med større haver. Hvis man går grundigt til værks på hækken og klipper den noget oftere, er opgaven dog ikke så uoverskuelig. Så kan man gå fra at kæmpe med hele hækken hvert halve år, til blot at trimme den lidt en gang om måneden.

Er hækkeklipning ikke noget der står højt på din liste, over ting du vil arbejde med, så kan du også hive fat i en havemand. De kan som regel give nogle gode bud og så klarer de også selv oprydningen, så du ikke skal tage turen på genbrugspladsen.

Rengør fuglebadet og andre ting i haven

Hvis du har et fuglebad, statuer, eller anden kunst i haven, så skal du huske at rengøre det fra tid til anden. Hold vandet rent og skift det ugentligt i fuglebadet, så det ikke bliver grumset og ulækkert. De vil også gøre fuglene omkring dig glade.

Hvis du selv sidder inde med gode ideer til havearbejdet, må du endelig skrive ind. Det kan sagtens være du er kommet på noget, som vi ikke har tænkt over. Vi håber at du har kunne bruge denne artikel til at forbedre dit havearbejde og fremgangsmåden omkring det.

Til sidst er der ikke mere at sige end god arbejdslyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *