Dansevinyl – en guide til det bedste underlag

Mange har hørt om vinylgulv, men størstedelen ved ikke, hvad et vinylgulv egentligt er. Kort fortalt er vinylgulv et slidstærkt gulv, der er meget nemt, at gøre rent. Man har utroligt mange, flotte mønstre at vælge imellem, når det kommer til vinylgulv, og det er muligt at lægge gulvet med et enkelt “klik”.

Hvis du befinder dig i et miljø eller i omgivelser, hvor gulvet udsættes for ekstra slid, er det vigtigt at det er robust og kan holde til nogle knubs. Det er samtidig vigtigt, at gulvet er let at gøre rent, da den ekstra slitage, kan efterlade nogle spor på gulvet.

Hvad er dansevinyl?

I et miljø, hvor dans indgår, som en fast del af hverdagen, er dansevinyl en perfekt løsning. De mange stød, som gulvet konstant påtager sig fra de dansende, samt sveden fra de mange udøvere, er bestemt faktorer som kan slide hårdt på gulvet. Dansevinyl er fremstillet til netop at kunne klare sådan et miljø til perfektion.

Samtidigt er dansevinyl støjdæmpende og stødabsorberende. Dette skaber gode rammer for f.eks. danseskoler eller andre typer af aktiviteter, hvor de deltagende skal koncentrere sig og skånes for alt for meget stød når de lander.

Typer af dansevinyl

En af de største fordele ved netop dansevinyl, er de mange mønstre og typer, man kan vælge imellem. Ønsker man en glossy eller mat overflade kan man snildt vælge dette. Hvis der er behov for et dansevinyl med stødabsorberende effekt, er det også en mulighed. Det kan også fås i et ultratyndt lag, når der ikke kræves underlag – denne type er velegnet til turnéer, da de lægger sig meget hurtigt.

Hurtigt og nemt – til dig på farten

Det der gør dansevinyl så fantastisk til folk på farten, er den hurtige måde man kan sætte det op. Står du med en danseturnering for døren eller opvisning, kan du på ingen tid få opsat gulvet til at matche behovet. Fordi det er så hurtigt at lægge, kan man også nemt skalere opsætningen op, ved større arrangementer. Du kan dække en hel sportshal og skabe et dansegulv på ganske kort tid. På denne måde skaber du også overskud til dem, der arbejder med det og skal opbygge andre dele af showet.

Dansevinyl kan med fordel også bruges til scener og lignende, for dem der er på turné. Står man og skal bygge en komplet sceneopsætning, er gulvet det første, som man skal have sat op. Hvis man bruger for lang tid på gulvet, sænker det hele opbygningen af scenen, så det er essentielt, at det forløber let.

Rengøring og vedligeholdelse

Rengøring af dansevinyl, er noget af det nemmeste i verden. Det er dog vigtigt at man bruger de rette produkter til dansevinyl, da det kan blive glat, ved brug af normal gulvsæbe.

Antistat sæbe bør bruges ved jævnlig rengøring, da det også sørger for, at gulvet ikke bliver statisk elektrisk.

Det kan være en idé at kontakte et firma der arbejder med dansevinyl, da de, som regel også har de rette produkter til rengøring af det. Nogle firmaer har endda en hel række produkter, til forskellige typer af rengøring af dansevinyl.
Søger du sådan et firma, så læs mere her.

Find den bedste løsning til dit behov

Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken type gulvbelægning, du ønsker til dit event. Er man i tvivl, bør man kontakte et firma indenfor branchen og få rådgivning om, hvad der bedst passer til ens behov. Langt de fleste firmaer er glade for at hjælpe, og ønsker man ikke selv at lægge gulvet, kan de oftest også henvise til en samarbejdspartner, der kan klare opgaven..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *