spabad

Et nærmere kig på et udendørs spa

Du har sikkert prøvet et indendørs spa på et tidspunkt i dit liv. Enten på et kursted, eller hjemme hos nogen med et spabad. Det er en fantastisk følelse af afslappethed og hygge, men der er dog ikke så meget at lave eller se på, hvis det foregår på et badeværelse. Derfor vil vi her tage et nærmere kig på et udendørs spa og mulighederne det giver os i forhold til et indendørs spa.

Hvad er et udendørs spa?

Som navnet angiver så er et udendørs spa, et spabad, der er placeret i enten haven hos privatpersoner, eller udenfor på kursteder. Som regel vil spabadet udenfor kunne skaleres op til lidt større løsninger end de indendørs, da der ikke er samme pladsbegrænsning, som på et badeværelse.

Spabadet kommer som regel også med et cover, da man gerne vil undgå at der kommer skidt og snavs, såsom blade og støv i spabadet.

Fordelene ved et udendørs spa

Den første fordel, der kommer på tanke, når vi taler om et spabad udenfor, er uden tvivl udsigten. Selvom det selvfølgelig kan variere fra person til persons ejendom, så er der noget helt unikt ved at sidde ude i naturen.

Et ekstra ord omkring udsigt er selvfølgelig, hvis man hopper i sit spabad om natten og man kan se stjernehimlen. Det er et fantastisk syn og sidder man med en kæreste eller en anden man holder af, er det også meget romantisk og hyggeligt.

Hvordan klarer et udendørs spa vinterkulden?

I de dage hvor frosten virkelig sætter ind med fulde sejl, kan det virke skræmmende at eje et udendørs spa, og man kan være i tvivl om man må hoppe i. Der er dog intet at frygte, da dit udespa virker hele året rundt. Vinteren er altså den perfekte sæson for at tage en tur i dit spabad.

Der er faktisk også helbredsmæssige fordele ved at hoppe i et 40 grader varmt spabad om vinteren. Varmen fra spabadet hjælper din krop med at udrense skadelige stoffer og toxiner, så dit immunforsvar bliver styrket og du bliver bedre i stand til at bekæmpe forkølelser

Vedligeholdelse af et udendørs spa

Der er nogle forskellige ting, som det er vigtigt at holde øje med, når man ejer et udendørs spa. Her er nogle af de vigtigste, der har stor betydning for om dit spabad kører eller ej.

Vandmængden

Sørg for at holde godt øje med vandmængden i dit spa. Hvis du kan se at det løbende taber vand, er det som regel tegn på et læk. Et læk kan hurtigt blive værre hvis det begynder at fryse. I værste tilfælde ender vandstanden med at blive så lav, at din pumpe slår fra og du ender med store skader og en dyr reparation.

Systemerne

De fleste af de udespa der bliver solgt i dag, kommer med deres egne anti-frys programmer eller andre automatiske funktioner der sørger for cirkulation og varme. Sørg dog altid for at holde øje med at systemet kører, så det ikke ender i frostskader, såfremt systemet stopper.

Termocover

Når du ikke bruger din spa, så er det en god ide at holde coveret tæt tillukket. Så holder du på varmen og holder udgifterne nede. Derudover hjælper du varmepumpen så den ikke bliver overbelastet.

For at spare på strømmen kan det være fristende at sænke temperaturen, men skal varmepumpen varme vandet f.eks. 10 grader op bruger du mere energi, end hvis du holder temperaturen på 37-40 grader, så indstil termostaten til din foretrukne.

Vandbalancen

Selv om det er vinter, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Et rent filter og korrekt kemikalie balance er, vigtigt året rundt. Vandet i din spa er varmt og inviterer bakterier til en fest året rundt, og at stå om vinteren og skulle skifte vand i spaen er ikke sjovt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *