Få et bedre indeklima

Da vi bruger det meste af vores tiden indendøre, så er det vigtigt for vores velfindende og sundhed, at det klima vi opholder os i er godt. I den forbindelse er der en række ting du kan tage i betragtning som kan forbedre indeklimaet.

Tips til et bedre indeklima

  • Sørg altid for god ventilation så der er konstant luftskifte. Dette især i køkkenet og på badeværelset.
  • Luft ud, gerne 5-10 minutter, tre gange dagligt.
  • Hold en rumtemperatur på 20-22 grader. Bliver temperaturen meget lavere end dette vil man øge chancen for fugt i boligen.
  • Hold huset rent ved at støvsuge, vaske gulve og rydde op.
  • Begræns så vidt muligt fugtkilder såsom tøjtørring, madlavning og bade. Foretages der våd rengøring, så sørg for ekstra udluftning.

Installer en varmepumpe

Det kan være en god løsning at installere en varmepumpe, da denne kan hjælpe dig godt på vej til et bedre indeklima. Varmepumpen kan let sikre den rette temperatur i boligen, og nogle varmepumper er endda udstyret med muligheden for at rense luften for støv, bakterier og luftpartikler.

Varmepumpen fungerer ved, at den pumper varm luft direkte ind i boligen, uden brug af radiatorer. Den vil sørge for, at cirkulere luften rundt i boligen, som dermed har store fordele. En af de større er, at boliger som har svært ved at komme af med fugt og derfor skal udlufte en masse, kan undgå dette ved at have en varmepumpe i stedet. Dette fordi den hele tiden vil trække den gamle luft ud af boligen og pumpe ny opvarmet luft ind igen. Dermed bliver luften hele tiden skiftet ud, som er rigtig godt for indeklimaet, bl.a. vil det forebygge skimmelsvamp.

Stor besparelse

Besparelsen med en varmepumpe vil typisk ligge på omkring 50 % af hvad der betales for elvarme, hvilket gør det til en meget attraktiv løsning at investere i.

Hvad bør du være opmærksom på?

En varmepumpe bør altid vælges ud fra hvad der er godkendt af Teknologisk Institut, så du er sikker på at den kan leve op time de danske klimaforhold. På Energistyrelsen varmepumpeliste er alle godekendte varmepumper blevet samlet, og det er dermed lettere at danne et overblik over de pumper som kan yde nok.

Et tal som kan være værd at kigge på i forhold til varmepumpens effektivitet, er SCOP-værdien. Denne udtrykker hvor effektiv pumpen er over et helt år. Har den eks. en værdi på 4 vil det betyde at den leverer fire gange så meget energi end den bruger.

Få mere information

Er du interesseret i mere information, kan det findes her. Der er der samtidig mulighed for at få stillet en række tilbud, hvis det har interesse. Det kræver blot at du udfylder kontaktformularen på hjemmesiden med dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *