For gammel til at lege vinduespudser

Når man er gået på pension og alderen efterhånden nærmer sig de til cifre, så er det ved at være tid til at man skal overveje hvilke aktiviteter man springer ud i. Jeg har fornylig forsøgt mig på at lege vinduespudser, efter at have konkluderet at de var møg beskidte. Det var måske ikke helt ufarligt for en kvinde i min alder.

Med karkluden i hånden, en spand med vand og skraberen fra badeværelset følte jeg mig godt udstyret til at gå igang med at pudse vinduerne i min lejlighed. Men hold nu op – alene at klatre op i vindueskarmen uden at falde og slå sig var noget af en bedrift. Det lykkedes mig dog at komme op i vindueskarmen, men herfra kunne jeg dårligt nok nå den øverste del af vinduerne.

Og nu må du hellere holde dig for øjenene, for nu kom turen til de udvendige vinduer. Halvt hængende ude af vinduet, og lettere bekymret for om nogle af naboerne fik et godt grin, hang jeg der i snegle tempo og forsøgte at kaste lidt vand og sæbe ud over hele ruden, for efterfølgende at skrabe vand på bedste vis.

Resultatet, virkelig mange striber, og vinduer der stadig havde vand og sæbe på sig, en våd vindueskarm og en stor mængde energi havde forladt kroppen.

Jeg ringede til mit barnebarn og sagde at jeg havde brug for hjælp til at få pudset vinduerne ordenligt – den opgave var vist ikke noget for hende, for det første hun gjorde var at ringe til den lokale vinduespudser på amager og bede om et besøg hurtigst muligt. En flink ung mand kom forbi i løbet af et par dage, og vinduerne var flotte på ingen tid. Hold nu op hvor var hele det projekt spild af tid og kræfter, når det ikke engang koster mere end et par hundrede kroner, og resultatet var ovenikøbet mange gange bedre. !

 

Et godt tip – lad vær med at pudse vinduerne selv når du er i min alder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *