Man er kun så gammel, som man selv føler sig

Selvom du ikke længere er helt ung, er det ikke ensbetydende med, at du skal trække dig tilbage til lænestolen og læse nyheder. Men hvordan kan du bedst muligt holde dig selv igang? Mulighederne er mange, men det er langt fra alt, som er lige nemt når man først har rundet de 70 år.

Læs med her og få noget inspiration til, hvad du kan foretage dig, hvis du stadig føler dig som en på 27 år.

 

#1: Start til en sport

Selvom man er blevet seniorborger, er det ikke ensbetydende med, at du skal stoppe med at holde dig i gang. Find dig en sport som du selv synes er spændende. Det kan være en sportsgren, som du har gået til for år tilbage, eller måske du har lyst til, at prøve kræfter med noget helt nyt.. Alternativt kan du få dig et medlemskab til dit lokale fitnesscenter, hvor du kan træne, præcis hvad du har lyst til. Du kan med fordel inddrage venner, så du ikke er alene om dit nye projekt.Er sport ikke rigtig noget for dig, kan du give dig i kast med en lang række andre aktiviteter som:

  • EDB
  • Foto & film
  • Håndarbejde

Det er kun fantasien der sætter grænsen.

#2: Få et job

En anden måde at holde sig kørende på er ved at få et job. Dog er det ikke altid lige til at skaffe sig et job, når alderen presser. Derfor kan du blive nødt til at tænke i alternative metoder, hvis du fortsat ønsker at være på arbejdsmarkedet. En af mulighederne er at skaffe sig et vikarjob, som giver dig friheden ved at arbejde, når du kan og har lyst. Sjældent bliver du valgt fra udelukkende grundet din alder, da vikarjobs ikke er den samme rekrutteringsproces, som ved en normalt ansættelse.

 

#3 Tag ud og oplev verdenen

Vi har alle sammen drømt om at komme et sted hen, som vi ikke nåede da vi var unge, fordi vi skulle arbejde, passe familien eller sidde på skolebænken. Men nu er børnene fløjet fra reden, du har trukket dig tilbage fra jobbet og har ikke de store hindringer. Der står dermed ikke længere noget i vejen for det udenlandseventyr, du altid har drømt om. Book derfor rejsen og tag ud og oplev verdenen inden helbredet sætter en stopper for det – for du bliver ikke yngre.

Bare fordi andre synes du er blevet gammel, betyder ikke at du er blevet det. Selvom du er seniorborger, kan du stadig godt være en ungkarl indeni.

 

#4 Gør noget ud af dig selv, eksempelvis flotte negle

Husk at pleje dig selv, og gør noget ud af din skønhed. Lad være med at gå mindre til frisøren, eller besøge negleteknikeren, blot fordi du ikke er på arbejdsmarkedet eller blot under påstand af at “du er for gammel til den slags” Eksempelvis kan en gang flotte kunstige negle, omend det er med farverig shellac eller gele, kan det have en stor effekt på din egenopfattelse og smitte af på din energi og selvværd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *