Sådan bruger du en fastvikle

Er det dit første bekendtskab med en fastvikle, får du her indsigt i, hvordan og hvorledes du bærer dig ad med at bruge den. Der er nemlig rigtig mange anvendelsesmuligheder, da det ikke kun er til at bære småbørn. Lad os kaste os ud i at se på, hvad den kan bruges til.

Først og fremmest er den fremstillet til, at du kan vikle den fast om overkroppen for på den måde at have begge hænder frie. Det giver dig muligheder for både at passe dit barn, men også at udføre nogle dagligdagsting, som du måske ikke ville kunne gøre, hvis dit barn skulle ligge i en lille stol eller på gulvet. Du får generelt et bedre overblik og er i stand til at have dit barn tæt på dig hele tiden. I den første tid er det som bekendt utroligt vigtigt, at barnet føler nærhed og er tæt på kroppen. Derfor er den helt ideel til dig, der lige har fået et spædbarn eller venter et.

God til amning og mange andre ting

Ammer du dit barn, kan du løsne den binding, der sidder på fronten. Lad barnet sænke sig lidt ned, således at du har den position, du skal bruge for, at du sidder godt og kan tage brystet frem. Det kan hjælpe en del på processen, hvis du har en løs bluse på, som gør det nemt at tage brystet frem. Når du er færdig med at amme, kan du hæve barnet en smule igen og stramme bindingen, så det sidder godt ind til kroppen.

Ud over at det er smart at bære dit barn rundt, giver det også rigtig god støtte til ryggen, hvilket er utroligt vigtigt. Mange spædbørn kan få problemer med ryggen, hvorfor det også kan anbefales, at du af og til tager barnet til en kiropraktor. Så kan du tage tingene i opløbet og sikre, at dit barn ikke får nogle skavanker.

God som gynge og hængekøje

En fastvikle består af et langt stykke stof, der typisk måler ca. fem meter. Det gør, at du kan hænge hver ende fast mellem to træer og bruge den som en hængekøje eller gynge. Børn elsker at blive gynget, og det er en billig måde at få en gynge på. Generelt er en fastvikle en meget fleksibel ting, du kan have med dig overalt. Og så er der bare ikke noget smukkere end et nyfødt barn, der er viklet fast tæt til kroppen på sin mor eller far.

Overvejer du, om en fastvikle er noget for dig, kan du jo passende prøve en ad først. Den er nem at få på, når du har gjort det en gang eller to. Så skal du ikke have vennernes hjælp til det og kan gøre det selv, når du er alene hjemme på barsel. Den er god til at gå kortere tur med, mens barnet ikke vejer for meget – og du ikke får ondt i ryggen af at have ham eller hende hængende på maven.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *