Seniorer er attraktive på arbejdsmarkedet

I kraft af stor viden og generel stabilitet er seniorer igen blevet særdeles attraktive for dansk erhvervsliv. Med en forventning om at levealderen stiger, følger pensionsalderen med. Nutidens seniorer har dog i udgangspunktet ikke de stærkeste sproglige kompetencer.

Det faktum skal dog ikke længere sætte en stopper for, som senior, at søge en højere stilling. Oversættelsesbureauet LingoBob udbyder en professionel løsning inden for oversættelser til markedets bedste priser.

Lad ikke sproget stoppe dig
Sprogkravet i skolerne bliver hele tiden skærpet, hvorfor de kommende generationer vil være sprogligt stærkere end det tidligere er set i Danmark. Med engelsk fra 1. klasse, lærer børnene således engelske termer ligeså naturligt som danske. Der går dog længe før denne generation skal på arbejdsmarkedet.

Som senior besidder du både erhvervs – og livserfaring, som en 30-årig ikke kan hamle op med. Du kender den rette håndtering af forskellige situationer og du er ikke bange for at tage chancer. Det er lige netop det, der gør dig attraktiv på arbejdsmarkedet.

Fordi du er fra en anden tid, har du med stor sandsynlighed ikke samme sprogkompetencer, som en yngre medarbejder. Det skal imidlertid ikke stoppe dig. Kompetence og erfaring kommer ofte over fremmedsproglige egenskaber og din virksomhed anvender højst sandsynligt allerede et oversættelsesbureau i flere sammenhænge.

Det grå guld bliver et vigtigt aktiv
Globaliseringen skaber en naturlig udvikling i kravet til virksomheders sprogkompetencer, hvormed globale virksomheder kan være nødsaget til at benytte et oversættelsesbureau. Med det in mente kan du som senior roligt søge en stilling velvidende, at den sproglige barriere er elimineret.

Prognosen fra PFA er, at der mod år 2020 vil være flere ældre og færre yngre i virksomhederne. Hvis du stadig er i arbejde, er der altså en god chance for, at din arbejdsplads bestræber sig på at beholde dig. Dette er der en simpel grund til; du sidder med en masse viden og erfaring omkring virksomheden, som det vil tage flere år at give videre.

Vær omstillingsparat og vis initiativ
Selvom virksomheden ser dig som et vigtigt aktiv er det vigtigt, at du er villig til at følge med udviklingen. Det ligger i kortene, at du stopper en dag, hvorfor det er vigtigt hele tiden at videregive viden og erfaring til yngre medarbejdere, således at der efter din afskedigelse ikke mangler viden i virksomheden.

Internationale opgaver kan idag løses i samarbejde med et oversættelsesbureau og dermed må du ikke blive skræmt af en mulig sprogbarriere. LingoBob har en professionel oversættelsesløsning, hvorfor der ved ansættelse typisk kun kræves fornuftige engelsk-kundskaber.

Husk at du som senior stadig har en del år tilbage af din karriere. Sørg for at få det bedste ud af den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *