Stigende krav til de ældre om at tilegne sig den stigende digitalisering i samfundet

I disse moderne tider bliver der løbende stillet større krav til de ældre, om at tilegne sig den stigende digitaliserings bølge.

I denne digitale verden som vi lever i, kan ældre mennesker nemt føle sig frustreret og endda ydmyget over at de ikke kender til alle de moderne it begreber, som bliver slynget om sig nu til dags. De fleste ældre mennesker er samtidig vokset op i et mere primitivt samfund, hvor der ikke fandtes computere, og de har derfor ikke tilegnet sig den nødvendige viden, som nutidens unge i dag lærer i skolen.

Mange ældre mennesker har formentlig aldrig rørt en computer, og har ikke den nødvendige hjælp til at sætte sig ordentligt ind i hvordan det fungerer. De løber hele tiden ind i nye udfordringer, når der især fra kommunens side af, løbende bliver stillet større krav til de ældres it-færdigheder.

Det seneste tiltag fra det offentlige, er indførelsen af den digitale postkasse, som går ud på at alle personer over 15 år skal kunne modtage deres post digitalt. Dette er især noget der stiller stigende krav til de ældre om at tilvænne sig den stigende digitalisering.

Hvad kan jeg gøre?

Selvom de fleste ældre mennesker formentligt helst vil undgå denne digitalisering, og gøre som de altid har gjort, er det en del af fremtidens udvikling. Det er derfor vigtigt at man forsøger at tilegne sig de nødvendige it-kompetencer for at holde sig opdateret i samfundet.

Heldigvis er der hjælp at hente, til dem som ikke selv har mod på at kaste sig ud i det på egen hånd. Der findes flere forskellige virksomheder, som specialiserer sig i at tilbyde it-kurser for alle aldre og alle niveauer. Blandt andet tilbyder virksomheden Segment ApS en lang række it-kurser til ethvert behov. Disse kurser vil kunne give dig lige netop det kompetenceløft som du har behov for, for at tilegne dig den stigende digitalisering. Du vil samtidig få fornyet energi, og mod på at lære mere.

En undersøgelse foretaget af OECD om it-færdigheder, viser at mange ældre danskere slet ikke er vant til at bruge en computer. Undersøgelsen viser samtidig at Danmark ligger helt nede på en 5. plads, når det kommer til udbredelsen af it-færdigheder, i forhold til de lande som vi normalt sammenligner os med. Så det gælder bare om at kaste sig ud i det, og søge hjælp for at styrke dine kompetencer. Det vil give dig fornyet selvtillid, og du vil samtidig føle dig accepteret af samfundet, hvis du bare forsøger at gøre noget ved det. Du lærer at tilegne dig den stigende digitaliserings bølge, og samtidig undgår du at løbe ind i en mur, når du måtte støde ind i nye udfordringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *